maandag 13 oktober 2014

Goede morgen, daar zit een luchtje aan……….


De geboortedoos hebben we in de box gezet en  voor drie kanten van de doos hebben we perspex platen bevestigd. Op deze manier kunnen de kittens wanneer ze dat willen de geboortedoos uit en meer van hun omgeving zien.  Wat ontdekken de kittens vandaag?
 
 
 
 
 



De eerst weken liggen de kitten heel vaak heel dicht bij elkaar soms zelfs op een hoopje. Wanneer we langskomen, praten we met ze of nemen ze even in de hand om ze lekker te knuffelen. Korte tijd daarna reageren de kittens op onze komst en worden ze wakker. Lekker uitgebreid uitrekken…heerlijk, maar hoe doe je dat wanneer je zusjes boven op je liggen en nog even willen doezelen? Dan kun je niets anders dan proberen je los te wriemelen, luid piepen wil ook wel eens helpen. Het zijn zachte en mollige kittens, heerlijk om te knuffelen, maar wanneer ze boven op je liggen is het een hele toer om onder hen uit te kruipen. Even doorzetten, maar uiteindelijk ben je vrij en kun je fijn geknuffeld worden.
 
 
   
Shadee heeft de kittens verzorgd en ze is zeer gesteld op schone kittens. Ze is dan ook een groot deel van de dag bezig haar kittens te verzorgen. De kittens vinden dit niet altijd prettig en proberen aan haar te ontsnappen. Dat lukt niet, want Shadee is pas tevreden wanneer alle kontjes gepoetst zijn.

Wanneer de kittens groter zijn introduceren we de kattenbak. Grote hilariteit! JJJ De kittens vinden dit een geweldige bak en ravotten er met zijn allen in. De korreltjes maken een spannend geluid en de kittens graven steeds enthousiaster. Shadee probeert haar kinderen uit te leggen dat een kattenbak geen speelplaats is, maar zoals wel vaker gebeurt, luistert geen kitten naar haar. Hun instinct zet ze ertoe aan lekker in de bak te graven er iets in deponeren komt niet bij ze op. Mammie heeft daar immers voor gezorgd?
In die periode observeren we de kittens en zodra ze aanstalten maken om in en hoekje te gaan zitten, nemen we ze op en zetten we ze in de kattenbak. Maar spelende kittens gaan vaak in een hoekje zitten. Ze kijken wat de anderen doen, kijken gewoon wat in het rond of ze doen een plasje…….Wanneer dat gebeurt, is het zaak het kitten op de bak te zetten zodat het daar zijn boodschapje af kan maken. Meestal plast het kitten onderweg gewoon door en wanneer het op de bak zit, hoeft het niet meer. Net als Shadee moeten we gewoon volhouden.
Na het plasje maken we de boel schoon, leggen een nieuwe zachte doek neer en het hele proces begint opnieuw. Maar zodra het eerste plasje of drolletje in de bak ligt, is het feest! J We verschonen het kattenbakje heel vaak, maar leggen het drolletje weer in de schone bak.
De kittens komen meteen naar de bak en er wordt uitgebreid gesnuffeld en na enige dagen begrijpen ze het. Drolletjes en plasjes horen in de bak. J

 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten