dinsdag 27 januari 2015

De dagelijkse kitten workout.


Wanneer de kittens ongeveer vier weken oud zijn, raken zij steeds meer in elkaar geïnteresseerd. De eerste dagen zijn de kittens nog niet in elkaar geïnteresseerd, maar willen ze een tepel en een warm plaatsje.
Meteen na hun geboorte gaan de kittens op zoek naar een tepel, maar dan hebben ze nog geen voorkeur voor een tepel. Sommige kittens vinden de weg naar mammies melkbar snel, maar soms maakt een kitten een grote omweg en belanden ze ergens achter moeder rug. Kittens hebben een uitstekend geurvermogen en ze vinden allemaal de weg naar mammies melkbar. Mammies melkbar is een plaats waar de eerste dagen veel te doen is. Regelmatig ontstaan er vechtpartijtjes om een tepel. Zelfs wanneer er meer tepels zijn dan kittens zijn er korte vechtpartijtjes. De kittens hebben al scherpe nageltjes, waarmee ze een ander kitten bewerken in de hoop de ander te verjagen en zo de uitverkoren tepel te bemachtigen. Na een paar dagen heeft ieder kitten zijn eigen tepel met zijn eigen specifieke geur. Vechtpartijtjes om een tepel komen dan nauwelijks voor. De kittens drinken zo veel ze willen en mammie spint, haar gezinnetje ligt tevreden in haar nest.

 
De dagelijkse routine voor een kitten maakt iedereen gelukkig: ze slapen en drinken en spelen. Zodra ze wakker zijn, zijn ze klaar voor actie. Regelmatig kiezen ze voor een stoeipartijtje, ze liggen vaak heel dicht bij elkaar en soms zelfs op elkaar te slapen. Zodra een kitten wakker is en zich uitgebreid heeft uitgerekt, is een partner voor een stoeipartij zo gevonden.
De eerste acties zijn toevallig, er wordt in een oor gebeten, een poot of een staartje. Er is altijd wel een broertje of zusje waar ze eens lekker in kunt bijten. Ze hebben geen specifieke techniek, maar bijten gewoon in een willekeurig lichaamsdeel.
De stoeipartijtjes lopen soms uit de hand, op kittenniveau natuurlijk. Een enkele keer hoor je een luide piep. Dat betekent dat een kitten iets te enthousiast stoeit en de ander pijn heeft gedaan. De stoeipartij stopt meteen en zo leren kittens hoe ze met elkaar kunnen stoeien zonder elkaar pijn te doen. Dit is heel belangrijk, want de kittens hebben kleine, maar hele scherpe tandjes. Ze hebben ook vier pootjes met scherpe klauwtjes die ze goed kunnen gebruiken, kortom deze kleine schattige kittens zijn al kleine schattige roofdiertjes.
Wanneer ze vier weken oud zijn krijgen ze ook steeds meer belangstelling voor de wereld buiten de nestkist. Ze slapen heel dicht bij elkaar en zijn ook veel samen en wanneer ze op stap gaan, doen ze dat vaak samen. Samen ben je sterker wanneer je spannende avonturen wilt beleven, dus wanneer een kitten op stap gaat volgen de anderen. Hun bewegingen zijn nog niet optimaal gecoördineerd, maar dat mag de pret niet drukken. Er wordt veel gestoeid en regelmatig is een luide piep te horen.

Mammie strekt haar poten steeds vaker en maakt korte wandelingetjes of zoekt een schoot op om eens lekker gekroeld te worden.  Ze houdt haar kroost goed in de gaten en zodra er te veel luid gepiept wordt stapt, treedt ze op. Ze gaat in de nestkist liggen en haar kroost komt snel naar haar toe. Niets is beter dan na een paar stevige stoeipartijtjes aan mammies melkbar hangen. Na korte tijd slapen de kittens en mammie doet ook een dutje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten