vrijdag 10 april 2015

Seal mink spotted Bengalen.

 Deze Bengalen worden vaak “Sneeuwbengalen” genoemd, omdat ze veel lichter zijn dan de Black tabbies. De eerste tijd na hun geboorte hebben deze kittens een roomwitte kleur; de spots zijn heel licht beige. Vaak hebben deze kittens ook vlak na hun geboorte een mooi contrast en kun je duidelijk zien dat het om Seal mink bengaaltjes gaat. Er is geen verschil in hun fysieke of mentale ontwikkeling, ze groeien samen met hun nestgenootjes op en alleen de kleur van hun vacht verschilt.

 
 


Wasilla is in deze slide show anderhalf jaar oud, ze heeft een roomwitte grondkleur, met bruine spots. Haar patroon is mooi, heeft een duidelijk contrast en een warme uitstraling. Haar grote sprekende ogen hebben de kleur van een half edelsteen: aquamarijn.  Wasilla is een gespierde en atletisch gebouwde poes en ze heeft veel beweging nodig. Wasilla heeft een lang, slank en lenig lichaam en ze heeft ook lange gespierde poten. Ze is graag in de tuin waar ze een echte jager is, daar kan ze heel alert de tijd nemen om vanuit haar schuilplaats een prooi te observeren. Wasilla jaagt meestal alleen, maar vindt het goed wanneer de andere katten ook met haar prooi in de weer gaan.

 
Airashii’s Samoerai a.k.a. Sammy is een zeer ondernemende kater. Hij heeft een prachtige wilde kop, de grote ogen van zijn moeder en een groot en gespierd lichaam. Sammy houdt van snelheid en glipt overal tussendoor. Hij is bijzonder nieuwsgierig en wil overal als eerste bij zijn. In zijn haast kan hij soms iets omgooien. We zien hem nauwelijks gewoon lopen of slenteren, bijna altijd rent hij.
Hij is heel zelfverzekerd en vindt zichzelf de beste jager, maar hij heeft niet altijd het geduld om de tijd te nemen om een prooi te observeren. Dat hoeft ook niet want Sammy heeft altijd alles in de gaten en zodra een andere kat een prooi heeft, is hij er als de kippen bij. Sammy is een allemansvriend en hij gaat heel vaak met de prooi van een ander aan de haal.
Wanneer mensen in de buurt zijn, zoekt hij graag een schoot op. Hij installeert zich en is niet meer van de schoot af te slaan. Uren lang kan hij genieten van knuffels en hij waardeert complimenten. Hij heeft een lastige gewoonte:  zodra een poes krols is wil hij haar dekken. Hij kan de poes vastbesloten dagenlang achtervolgen. Sammy is gecastreerd, maar zelf gelooft hij daar niet in.
 
 

 

Dit zijn de kittens van Wasilla, beide ouders zijn Seal mink spotted Bengalen, maar Wasilla heeft Black tabby, Seal lynx en Seal mink kittens.

                        

          Geniet van de slide shows.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten