donderdag 2 april 2015

Sneeuw Bengalen

 
In onze cattery wonen wij samen met drie typen Sneeuw Bengalen:

·         Seal lynx point, deze kat heeft blauwe ogen.
·         Seal mink, de ogen van deze kat zijn aquamarijn.
·         Seal seal- sepia deze kat heeft groene ogen.

Soms wordt gedacht dat niet alleen het uiterlijk, maar ook het karakter van de Sneeuw Bengaal anders is dan dat van de Black tabby. Wij hebben niet de indruk dat er enig verschil is in het gedrag van de Sneeuw Bengaal. De kleur van de vacht wordt bepaald door een gen en dat heeft geen invloed op het karakter van de Sneeuw Bengaal. Een Sneeuw Bengaal hanteert dezelfde camouflagetechniek als de black tabby en ligt dus ook in een hinderlaag. Een witte vacht is geen optimale schutkleur en dan valt een gecamoufleerde Sneeuw Bengaal op in de bosjes. Bengalen zijn slimme katten en ze hebben ook voor dit probleem een oplossing gevonden.
In dit blog wil ik meer vertellen over Seal lynx point Bengalen.
 



 
Onze Bengalen delen de tuin als hun territorium. Ze accepteren elkaar, spelen met elkaar, gaan samen op jacht en waarschuwen elkaar wanneer er een kans op een prooi is.
In de zomer hebben Sneeuwbengalen veel minder last van het ontbreken van camouflage, ze compenseren dit door hun sluiptechniek.
Sneeuwbengalen hebben ook een voorliefde voor water en zijn vaak in de buurt van de vijver te vinden. Urenlang kunnen ze de goudvissen in de vijver observeren, maar ze hebben tot nu toe geen poging gedaan om ze te vangen. Een maaltje vis betekent voor onze Bengalen een portie gekookte vis.
Wasilla en Wanata observeren beiden een nieuwsgierige goudvis, totdat opeens verderop geritsel te horen is dan zijn ze weg.
 
 
 
 
 
Seal lynx point Bengaal.

Het meest opvallend aan een Seal lynx point Bengaal zijn de prachtige blauwe ogen. De grondkleur van hun vacht is heel licht roomwit tot beige en de spots zijn vaak warm bruin. De punten van de oren zijn bruin.












Ocharo
is een kater en heeft alle raskenmerken van een Sneeuwbengaal.Hij is een stevig gespierde kater met een mooie kop, maar hij is heel eigenwijs. Toen de puberteit aanbrak, wilde hij niet meer naar shows,hij genoot van alle aandacht en het podium, maar de hele dag in een kooi was geen optie meer. Ocharo is Champion geworden en is  de soulmate van Ivan, hij woont samen met Aikata



Wanneer een Seal lynx point kitten is geboren  lijkt het of het kitten kaal is. Nog een paar dagen is de roze huid zichtbaar, pas na enkele weken is de witte vacht goed te zien. Het kitten is dan vaak helemaal wit, soms zijn vage stippen zichtbaar.
Dit is een Seal lynx point kitten en een zoon van Wasila en Storm.Hij is op deze foto vijf weken oud. Op deze leeftijd onderzoeken kittens hun wereld en dat doen ze met hun ogen, hun neus, hun klauwtjes en met hun tanden.Sommige kittens hebben een sterke voorkeur voor een onderzoeksmethode en in dit geval is dat bijten.
 
Bageerha.

Op deze foto is Bageerha 1 jaar oud. Haar patroon is voor een groot deel ontwikkeld. Haar patroon heeft veel contrast omdat haar vacht strak aanligt. Ik vind de variatie in kleuren heel mooi, een licht roomwitte grondkleur, met lichtbruine en beige vlekken en haar  staart met de prachtige bruine ringen en eindigend in een zwarte punt.  


Baby is de dochter van Tsukiko en Aikata.
Het is heel moeilijk om een foto te maken van een Sneeuw Bengaal. Een stralende zon is geen optie, maar ook een sneeuwlandschap veroorzaakt kleurverschil. Aikata is een Black tabby kater en heeft zijn dochter een prachtig gecontrasteerd patroon gegeven. Op de foto is Babies prachtige rugtekening tezien ook is te zien hoe het patroon doorloopt in de staart en eindigt in een zwarte staartpunt.
Baby heeft een prachtige naam op haar stamboom, maar onze katten hebben meestal een koosnaam en je kunt baby heel swingend roepen, je gaat vanzelf swingen en Baby is meteen geinteresserd en geeft antwoord met haar sexy jazzy stem.
                                                                                                                             
 
 
 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten