donderdag 26 maart 2015

Een passie voor Black tabby Bengalen.


Een van de betekenissen van passie is: een hartstochtelijke liefhebberij. Dat is de juiste betekenis voor mijn relatie met onze Bengalen. Bij Bengalen kun je zeker spreken van een relatie, want ze reageren sterk op hun mensen. Hoe hechter de relatie hoe directer de relatie tussen Bengalen en hun mensen. Bengalen zijn sociale katten en een Bengaal in huis is erg ongelukkig en kan vervelend gedrag vertonen.
In dit blog wil ik meer vertellen over dit fantastische ras dat het hart van veel kattenliefhebbers heeft gestolen.
Ik wil graag starten met de Black tabbies.
 


Onze Bengalen zijn raskatten en dat houdt in dat hun fysieke uiterlijk nauwgezet is beschreven. Een Bengaal is voor mij een huiskat met het uiterlijk van een wilde kat. Zeker wanneer ze in de tuin zijn, kan ik heel lang van hen genieten. Hun loop lijkt op de gang van een cheeta; de schouderbladen bewegen duidelijk. Hun gedrag lijkt ook sterk op dat van een wilde kat, dit omdat de invloed van hun voorouders, de Asian Leopard kat, duidelijk te herkennen is.
Het ras wordt onderscheiden in Black Tabbies en Seal, de sneeuw Bengalen.Ik wil het eerst over onze Black tabbies hebben.
 
Black tabby spotted Bengalen


Dit is Groot Internationaal Kampioen Aikata. Hij is een Black tabby Kater. Aikata geniet van aandacht en er kunnen niet genoeg mensen naar hem kijken. Daardoor zijn we met Aikata naar veel shows gegaan, totdat hij liet merken dat hij dat niet meer leuk vond.
Nu is hij de lieveling van Ivan en woont samen met zijn maat Ocharo.

 

 

 

 
Black tabby marble Bengalen.
 

Shadee en Wanata zijn onze allereerste Bengalen. Een marbled Bengaal is een variatie op de classic tabby, maar met veel meer kleuren. Wanneer Wanata of Shadee in de tuin lopen, gaan zij helemaal op in de planten. Het marble patroon is een uitstekende schutkleur, zij slagen er dan ook in veel prooien te verschalken. Wanata loert op kikkers en muizen, Shadee bejaagt insekten.

 

Black Tabby rosetted Bengalen.
 
 
Dit is Tsukiko, een hele rustige zelfverzekerde poes. Zij heeft een nestje gehad, waarin een Sheeted kitten werd geboren.

 



 

 
 
 
 
 
Het patroon van de Bengalen wordt bepaald door de genen die beide ouders aan hun kittens doorgeven. In hun stamboom is tot vier generaties na te gaan welke patronen hun voorouders doorgeven. Tsukiko zorgt voor verrassingen, in haar eerste nestje werd een Black tabby sheeted  en een Seal Lynx kitten geboren. De kittens van haar tweede nestje zijn op een Black tabby kitten allemaal Sneeuwbengaaltjes.
 
Bengalen zijn kortharige katten; het patroon van de kat is duidelijk zichtbaar wanneer hun vacht “aanligt”: het korte haar ligt strak tegen de huid en voelt zijde zacht aan.
Wij vinden een warme grondkleur met een patroon met veel contrast heel mooi. Tsukiko heeft een warme grondkleur en een duidelijk patroon met grote rozetten, waarin een derde kleur te zien is.
Alle black tabbies lijken sterk op hun voor ouder de Asian Leopard kat. Deze katten zijn ongeveer even groot als een huiskat en hebben een vlekken patroon, meestal spots.
Onze Bengalen hebben ook veel aspecten van het gedrag van hun voorouder geërfd. Gecamoufleerd en bijna geruisloos sluipen ze door de tuin. Plotseling zie je een kat met grote sprongen een grote afstand overbruggen, om zijn prooi te overvallen.
Ik kan , zeker in de zomer, uren naar hen kijken. Een boek haalt het niet bij een aantal Bengalen gezamenlijk op jacht in Hun tuin.
 
Black marble sheeted Bengalen.
Deze Bengalen hebben een heel bijzonder patroon. Ze worden bijna helemaal zwart geboren en pas na enkele weken verschijnt het eerste licht gekleurde vlekje. Het duurt vaak een tot twee jaar voordat het hele sheeted patroon ontwikkeld is.
Hieronder een diashow van Airashii Prince Arthur. de oudste zoon van Tsukiko.
 
 
 



 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten