donderdag 5 maart 2015


Socialiseren van kittens.

De   eerste weken vormen moeder en kittens een hecht gezin. Moeder is op haar kittens gefocust en de kittens zijn afhankelijk van hun moeder voor warmte, veiligheid en voeding.
De kittens zijn nu ruim vier weken oud en nu krijgen de andere katten ook een rol. Wij willen graag dat onze kittens zich ontwikkelen tot sociale en geliefde huisdieren en dus is de socialisatie door mensen van groot belang. Samen met onze andere Bengalen starten we de socialisatie van Deshima’s kittens.
 



De kittens verhuizen  van de kitten kamer naar de huiskamer en krijgen een ruime speelplaats. Alle katten komen even een kijkje nemen en Ivan en ik houden deze visites nauwgezet in de gaten. Katten gebruiken een duidelijke taal, ze laten verschillende geluiden horen en ook hun bodylanguage toont duidelijk aan wat ze ervan denken. Ivan en ik houden de reacties van de katten en van Deshima goed in de gaten.

Ginger is buitengewoon geïnteresseerd en komt als eerste op de leuning van de bank zitten. Ze kijkt de bewegingen van de kittens, haar oren en snorharen naar voren gericht. Haar kopje volgt  de kittens en wanneer ze dichterbij komen, gromt ze zachtjes. Ginger zit geïnteresseerd, met haar staart om haar poten gewikkeld hierdoor is het grommen een teken van onzekerheid. Ze weet nog niet wat ze ervan moet denken, maar ze vindt de kittens heel erg leuk. 
Deshima  knipoogt geruststellend naar Ginger. Wat Deshima betreft is Ginger van harte welkom om mee te spelen, Ginger heeft echter nog wat tijd nodig. Twee dagen later is Gingers interesse nauwelijks verminderd en is ze regelmatig bij de kittens te vinden vooralsnog om ze te observeren en aan ze te snuffelen wanneer ze slapen. Ginger is echt een durfal, maar bij de kittens laat ze een ander gedrag zien.

Wasilla is een ervaren moeder en komt ook op bezoek, ze heeft aandacht voor de kittens, maar haar relatie met Deshima is anders dan die met haar dochter. Wasilla heeft haar dochter intensief en liefdevol bijgestaan bij de geboorte van Bageerha ’s kittens. Ze is zeker geïnteresseerd in de kittens en komt regelmatig langs, maar ze is veel minder betrokken bij de verzorging van de kittens.

 
 
 
 Sammy is gewoon Sammy en hij vindt het allemaal geweldig, met een sprong staat hij midden in de kitten speelplaats en kijkt nieuwsgierig naar binnen. Deshima schrikt van deze spontane actie en stelt zich op als bewaker van haar kittens: ze gaat monumentaal voor haar kittens zitten.
Sammy begrijpt dat hij alleen met charmeoffensief een stap verder komt, hij wast zijn kop en gaat daarna languit voor Deshima liggen. Deshima bekijkt hem een tijdje welwillend, gaat ontspannen voor de kittens liggen en knipoogt naar Sammy. Beide katten liggen tevreden bij elkaar terwijl Deshima luidruchtig spint.

Wanneer de kittens achter Deshima tevoorschijn komen, richt Sammy zich op en spitst zijn oren, maar hij doet verder niets. Deshima volgt haar kittens op de voet terwijl ze Sammy observeert.
 
 
 
 
 
 
 
 
Sammy vindt de kittens fantastisch en volgt iedere beweging. Opeens wil hij met de kittens meespelen en gaat hij staan. Daar is Deshima helemaal niet van gediend, ze blaast luid en Sammy stopt meteen. Hij gaat zitten en wast zich uitgebreid, daarna gaat hij tegen de houten wand liggen, Deshima ontspant ook en samen genieten ze van de capriolen van de kittens. Sammy en Deshima en hun gezinnetje.




                             Wanneer je nog meer van de kittens wilt zien
                             kun je een kijkje op ons you tube kanaal nemen.
 
                                                         Conny







 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten