donderdag 26 februari 2015

Een en al oog



Zodra hun ogen geopend zijn voltrekken de veranderingen zich snel. Het is een enorme verandering in het gezichtje van het kitten, zelfs de eerste dag wanneer de ogen nog spleetjes zijn, is de verandering enorm. De kittens hebben altijd op geluid gereageerd en keren hun hoofdje in de richting van je stem, nu lijken ze met hun ogen naar je te kijken. Niets is minder waar, want de kittens zien de eerste dagen alles wazig, later kunnen ze pas helder zien. Dan kijken ze je met hun prachtige ogen langdurig aan  en je ziet ze denken: “wat is dat nu weer”.

 

Kittens hebben de eerste tijd uitsluitend belangstelling voor hun moeder. Later reageren ze op stemmen. Maar de meeste informatie verzamelen ze met hun gehoor. Met luid gepiep laten ze horen wanneer mammie weer terug komt. Ze letten ook op elkaar en hebben een eigen taal om elkaar op de hoogte te houden van belangrijke gebeurtenissen. Ze krijgen nu ook meer belangstelling voor hun omgeving en kunnen nu ook korte wandelingetjes maken. Waggelend nog gaan ze steeds verder weg en dan roept de achterblijver.

 

Deshima’s dochter is niet zo’n ontdekkingsreiziger, ze blijft liever op de warmte plaat en kijkt wat haar broertje uitspookt. Af en toe roept ze hem en af en toe kijkt hij om, meestal vervolgt hij zijn snuffelend onderzoek.
Op een dag ziet hij zijn omgeving heel helder en dan ontmoet je een heel ander kitten. Nadat je de familie goedemorgen hebt gewenst, wordt je geconfronteerd met een zeer geconcentreerd kijkend kitten. Hij kijkt je langdurig, gefocust en zwijgend aan: “Wat is dat nu weer?”
Lange tijd observeert hij dit nieuwe ding, iedere millimeter van mij gezicht wordt gescand en uiteindelijk wordt de conclusie getrokken:” Aha, dat is de stem”.

 De kittens worden iedere dag gewogen en ze groeien goed. Vooral het katertje is een grote, stoere jongen. Hij is extrovert, heel nieuwsgierig en heel ondernemend.












Toen ik de sturdy niet hoog genoeg dichtritste, probeerde meneertje eroverheen te klimmen. Gelukkig was zijn achterste zwaar en zijn achterpootjes net te kort. Hij heeft nog niet ontdekt dat hij kan springen. Na een aantal verwoede pogingen, besloot hij naar zijn moeder te gaan.

Het is tijd om vast voedsel te introduceren: vlees. We geven premium vlees dat zeer fijn is gemalen, maar toch enig structuur heeft. Ivan smeert wat op zijn vinger en introduceert dit nieuwe hapje. Kittens hebben tot nu toe alleen de ervaring met moedermelk en weten dus niet dat je behalve kunt zuigen ook kunt kauwen.







Het ruikt heel aantrekkelijk en ze hebben beslist belangstelling, maar dat je het kunt eten is iets heel anders.
Zoonlief heeft meteen belangstelling en drukt zijn neus in het vlees. Ivan laat hem eerst een tijdje ruiken en stopt dan een klein beetje in zijn bek. Dat is een hele verrassing en hij trekt in de eerste instantie zijn kopje terug. Na wat gesmak ontdekt hij dat het wel heel lekker is en probeert het vlees te eten. Na korte tijd heeft hij het door en likt het vlees van Ivans vinger.

                                     Je kunt alles tot het tegendeel bewezen is.
                                            














 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten