dinsdag 17 februari 2015

Sneeuwpret




Het heeft gesneeuwd en de Bengalen kunnen niet wachten om naar buiten te gaan. Ze lopen nerveus in de kamer en verdringen elkaar bij de keukendeur. Wanneer het wachten te lang duurt, besluiten ze ons aan te moedigen. Ieder heeft zo zijn eigen manier en Wasilla is het meest effectief: ze wacht tot we in de keuken zijn, draait haar kopje om, kijkt ons strak aan en begint luid te mauwen. Je zou dan toch verwachten dat we dan begrijpen wat ze graag wil. Wanneer we echter geen aanstalten maken om de keukendeur te openen, besluit ze af te wachten tot het tot ons doordringt en kijkt weer verlangend naar buiten.
Sammy ‘s tactiek is luid en duidelijk, hij miauwt luid ongeacht of we in de buurt zijn. Katers zijn er nu eenmaal van overtuigd dat de hele wereld om hen draait .

 
Ginger neemt de tijd om de veranderende situatie nauwkeurig te onderzoeken. Eerst bekijkt ze haar territorium en de acties van Sammy en Wasilla. Daarna wordt de sneeuw eens goed besnuffeld. Ginger is niet zo blij met de sneeuw op de grond en ze loopt uiterst voorzichtig: stap voor stap en poot voor poot.


Bengalen zijn gewoontedieren en ze hebben ieder een individuele beleving van hun territorium. Ginger heeft haar veranderde territorium onderzocht, ze heeft wat aan het gras geknabbeld en gaat nu op zoek naar die kleine rakkers die altijd wel tussen de planten te vinden zijn. De jacht is geopend! Helaas is er, ook niet na uitgebreid snuffelen, geen prooi te vinden.

 
Bengalen concentreren zich niet zo lang en ze zijn heel snel afgeleid door het kleinste geluid of een kleine beweging in een ooghoek. Als Ginger even opkijkt, ziet ze Sammy in de tuin rondrennen. Meteen is haar aandacht voor de jacht verdwenen en besluit ze samen met Sammy te spelen.

Sammy is duidelijk op jacht en heeft zijn prooi in het vizier. Ginger besluit eens een kijkje te nemen en observeert Sammy ’s acties. Ze ziet de prooi nog niet, maar Sammy lijkt overtuigd. Ginger is in ieder geval klaar voor de aanval: ogen en oren gespitst en een voorpoot klaar voor een razendsnelle actie. Toch besluit Ginger een geschikter uitzichtpunt te zoeken want door het springen van Sammy kan ze zich niet concentreren. Gingers tactiek is het besluipen van een prooi en door Sammy ‘s trammelant is de prooi vast ergens anders. Dan hoort ze opeens geritsel aan de andere kant van de tuin!
 
Wanneer ze denkt de juiste plaats gevonden te hebben begint ze enthousiast te graven. Plotseling stopt ze met graven.
Een paar weken geleden was er een korte vorstperiode en lag er ook sneeuw in de tuin. Ginger is toen op het ijs van de vijver gestapt en toen ze het ijs hoorde kraken, stond ze even stil. Toen er niets gebeurde stapte ze verder het ijs op en met hevig gekraak is ze door het ijs gezakt. Razend snel stond ze weer druipend aan de kant.
Ze kijkt ons aan, waarschijnlijk herinnert ze zich haar avontuur op het ijs, dat is ook begonnen met graven en eindigde met een ijskoud nat pak.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten