vrijdag 26 december 2014

Acrobatiche toeren en razendsnelle actie.


We observeren de ontwikkeling van de kittens en dat is zeker geen vervelende bezigheid. De kittenren staat in de huiskamer en iedere morgen is het eerste wat ik doe de kittens goede morgen wensen. Ze doezelen nog wat, maar al snel zijn ze wakker en komen ze naar me toe om eens lekker geknuffeld te worden. Het zijn hele slimme Bengaaltjes, Wasilla heeft een verrukkelijke melkbar, maar knuffelen met mij is ook fijn en je komt nog eens ergens.
De kittens slapen nog in hun nest, maar zodra ze wakker zijn hebben ze de ruimte nodig om te kunnen rennen en lekker met elkaar te stoeien. De box is te klein geworden, ze hebben meer ruimte nodig……….

Ivan maakt een kittenspeelplaats door een perspex omheining te plaatsen. Hierdoor hebben de kittens acht vierkante meter om te spelen, te rennen en te stoeien. Bovendien kunnen de kittens nu de woonkamer zien en kunnen ze ook met de andere katten kennismaken. We denken dat deze nieuwe kittenspeelplaats hun socialisatie zal bevorderen. Niets is minder waar, want we hebben het bij het verkeerde eind. Wasilla is helemaal niet blij met de doorzichtige omheining en de Perspex omheining is het begin van een aaneenschakeling van
misverstanden.







‘Miaaauw, miaaauw, miaaauw, miaaauw.’
‘Goede morgen, ik kan je zien.’
‘Wil je me eruit tillen en knuffelen?’
‘Miaaauw, miaaauw, miaaauw. ‘Kom dan!’
Wasilla vindt het maar niets al haar miauwende kittens bij het Perspex. De andere katten komen ook een kijkje nemen en Wasilla probeert haar kittens bij de omheining weg te lokken. Tevergeefs, de kittens vinden alle aandacht prachtig en weten het nu zeker: ze willen eruit de wijde wereld in.
 ‘Miaaauw, miaaauw, miaaauw. ‘
Haar kittens zijn erg luidruchtig en daar kunnen alleen problemen van komen.
Wasilla vindt een oplossing; op zijn  bengalesk en in het geheim.Ze neemt de kittens een voor in een haar bek, springt over de omheining en verstopt ze allemaal.
 
 
 
Wanneer we wat later in de kamer komen, is de kittenren verlaten en slaat bij ons de paniek toe. Na lang zoeken vinden we de kittens en brengen ze terug naar hun kittenren. Maar Wasilla verstopt de kittens steeds weer opnieuw onder de sofa. Uiteindelijk begrijpen Wasilla ’s probleem, wij vinden het Perspex prima, de kittens vinden het geweldig, maar Wasilla is overtuigd dat haar kittens in gevaar zijn.
Wij hebben daarom het Perspex met een paar dekens toegedekt, Wasilla was gerustgesteld en de rust keerde weer. Maar niet voor lang.
 
 
 
De huiskamer bleef lokken en mijn slimme  schatjes probeerden via een kittenkrabpaal uit de ren te springen en dat lukte. Wasilla trad onmiddellijk op en bracht het kitten weer veilig in de kittenren.We hebben het paaltje verplaatst .
Na een paar dagen ontdekten de kittens dat ze via een fleece uit de kittenren konden klimmen. Als snelle acrobaten sprongen de kittens in een fleece en klommen razendsnel hun vrijheid tegemoet en ze namen onmiddellijk de hele huiskamer in bezit.
 
 
 
            
 
 
                                      'Ik wilde dat ik kon vliegen. J
 
 
 
 
 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten