zondag 14 december 2014

Wasilla’s eerste nestje, is adembenemend mooi



De geboorte was een indrukwekkende en emotionele  ervaring en wanneer na uren Wasilla tevreden met haar kittens in haar nest ligt, dringt het pas goed tot ons door.
Instinctief weet Wasilla wat ze moet doen en nadat ze hen allemaal verzorgd heeft, gaat ze languit liggen en rust ze uit.
Wij complimenteren haar met haar prachtige kittens en Wasilla hoort het allemaal tevreden aan.
 
 
 
 


Zodra een kitten is geboren, bijt Wasilla de navelstreng door en wast ze het kitten grondig. Ze neemt hier de tijd voor, maar het kitten wil maar een ding: drinken. Zodra het de kans krijgt, gaat het op zoek naar de tepel en dat kost soms wat moeite. Sommige kittens vinden de tepel razend snel, maar soms neemt een kitten een omweg.

 
 
 
 
 
 
Wassila’s kittens zijn gezonde sneeuwbengaaltjes en ze willen de beste plek aan mama’s melkbar. Heel vaak drinkt daar een broertje of zusje en dan wordt er een stevig potje geknokt. Hartverscheurend piepen en krabbelen is de manier waarop ze elkaar proberen te verjagen. Ongerust bekijk ik de ruziënde kittens, maar  Wasilla lijkt zich niet druk te maken en doezelt wat.







Wanneer de kittens ieder hun eigen tepel hebben gevonden, drinken ze tevreden en maken ze zachte smakkende geluidjes. Met hun pootjes trappelen ze tegen de mama’s buik hiermee stimuleren ze de melktoevoer, deze kittens hebben stevige honger en er wordt stevig getrappeld. Kittens hebben meteen na hun geboorte stevige klauwtjes, waarmee ze over de vacht van mama kunnen klimmen om hun tepel te bereiken. Met diezelfde klauwtjes gaan ze elkaar soms te lijf en dat lijkt me geen pretje.

 






De kittens zijn twee dagen oud, ze doezelen, slapen en drinken. Wanneer ze niet drinken, liggen ze heel dicht bij en heel vaak op elkaar. Hun vacht is opgedroogd en de patronen zijn duidelijker te zien. Alle kittens zijn spotted sneeuwbengaaltjes en de patronen hebben drie kleuren, twee black tabby bengaaltjes, drie mink sneeuwbengaaltjes en 3 lynx sneeuwbengaaltjes.
 
 


                                  Have a happy Bengal day,

                                             Conny

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten