vrijdag 5 december 2014

Onze Bengaalse baby’s in hun knusse nest.

Gisteren liep ik ‘s avonds met mijn boodschappen naar huis en ik zag de eerste kleine sneeuwvlokjes rond de lantaarnpalen dansen. De winter komt er aan en de lucht voelde helder maar koud.
Zodra ik thuis kwam, zette ik thee met een schaal met koekjes en kaarsjes, veel kaarsjes. Later op de avond een glas wijn en een muziekje. Het is buiten koud, maar binnen gezellig, knus en warm.
Dan neem ik nog eens een kijkje bij Ajram, Bengaalse katten hoeven al die inspanningen niet te doen, hun nest is altijd veilig, knus en warm. Ze hoeven er alleen met hun kittens in te trekken.



De eerste week verlaat Ajram haar kittens alleen om naar de kattenbak te gaan. We hebben een bakje met brokken en water in haar nest gezet. Ze is gefocust op haar kittens en is druk met hun verzorging in de weer, alle baby’s worden grondig gewassen. Wanneer ze tevreden is, doet ze, net als haar baby’s een dutje. Wanneer we dan een kijkje nemen, knipoogt Ajram naar ons en horen we zachte smakkende geluidjes van haar baby’s.
We bezoeken haar heel vaak en complimenteren haar met haar prachtige baby’s en Ajram knipoogt naar ons en spint tevreden. Wanneer we met haar toestemming een baby vasthouden en knuffelen, houdt ze ons in de gaten. Wanneer de baby er genoeg van heeft, zet hij een keel op. Het kleine babygezichtje lijkt dan een en al een opengesperd bekje, waar het geluid van een sirene uitkomt! Als ze ons niet vertrouwt, is ze binnen een tel bij haar baby en pakt het in de nek, maar gelukkig vertrouwt ze ons J.
We laten haar zien dat we haar luidkeels roepende baby weer terug geven. Meteen is de baby stil en begint enthousiast te drinken. Ajram wast haar baby grondig, want al vindt ze ons nog zo aardig, we stikken wel.




Na enkele dagen zijn de kittens aan ons gewend en kunnen we hen vaker per dag oppakken en knuffelen, met ze praten en zingen. Dit zijn de eerste stappen in de socialisatie van de kittens en het is een dagelijks ritueel geworden. Het is een bijzondere ervaring om in de grote diepblauwe ogen van zo’n Bengal baby te kijken.
Wanneer ik Ajram en haar gezinnetje in haar nest nog nagenietend bekijk, voel ik een steek jaloezie. We maakten een houten kist en legden daarin warme zachte dekens en ze creëert in haar nest dezelfde sfeer als ik doe met mijn vele accessoires.
Een Bengaalse kat creëert een atmosfeer gewoon door er te zijn.






 
 
 
                                        Enjoy the movies and have a happy bengal day.J

                                                                Conny

Geen opmerkingen:

Een reactie posten