zaterdag 20 december 2014

Mijn schattebout en haar acht kittens.

In de tuin is Wasilla in haar element en daar vindt ze haar ontspanning hoewel wij haar activiteiten best inspannend vinden. Ze inspecteert haar territorium, sluipt door de bosjes en rent met grote sprongen achter een muis of een kikker. Het is een voorrecht om tijd met haar door te brengen, een wilde kat in onze minijungle. Verandert Wasilla wanneer ze kittens heeft?


Wasilla is een ook een perfecte moeder, wanneer ze haar instincten volgt en haar kittens opvoedt. Ze concentreert zich helemaal op haar kittens en besteed al haar aandacht aan hun verzorging. Ik zit als het ware aan haar nest geplakt en ik wil niets missen. Het is bijna te veel liefs: mijn schattebout en haar acht baby’s. Wasilla heeft echt de allermooiste kittens. Ik kan me er nauwelijks van weerhouden om me met de opvoeding van de kittens te bemoeien, maar Wasilla is niet gesteld op een bemoeial en kijkt me streng aan.

 De eerste drie weken blijven Wasilla en haar kittens in haar nest, ze laat haar kittens alleen achter wanneer ze de kattenbak opzoekt. Wasilla is helemaal tevreden en ligt trots en zelfverzekerd in haar warme nest. 
Dit filmpje hebben we zonder extra verlichting gemaakt om Wasilla niet te storen, haar kittens hebben er geen last van, want hun oogjes zijn nog niet open.

 
Wanneer de kittens een paar weken ouder zijn is de situatie veranderd en heeft Wasilla haar handen vol aan de verzorging van haar hongerige kittens. Het is een drukte van belang in haar nest. De kittens spelen nu veel meer in de box en zijn alleen nog in het nest te vinden wanneer zij een dutje willen doen. Bij de geboorte is het brein van de kittens nog niet volledig ontwikkeld. Daarom is het belangrijk dat ze veel en diverse ervaringen opdoen, waardoor hun brein zich optimaal kan ontwikkelen. We geven hen daarom veel speelgoed, rinkel balletjes, zacht balletjes, balletjes met catnip en andere zachte kleine speeltjes. Ze krijgen steeds meer ruimte zodat zij zich ook fysiek goed kunnen ontwikkelen: rennen, springen, klimmen en met elkaar stoeien doen kittens de hele dag.
Wasilla maakt steeds korte wandelingetjes, maar luistert naar haar kittens en is razendsnel terug wanneer een kitten luid piept.
De kittens groeien goed en hebben razende honger, zodra ze hun moeder zien willen ze drinken. Inmiddels hebben ze allemaal hun lievelingstepel, maar toch zijn er vaak kleine ruzies. In het filmpje zie je ruziƫnde kittens, dit komt omdat Wasilla niet op haar zij ligt, de kittens kunnen zo niet bij hun tepel.



                              

                                                     Have a happy Bengal day 

                                                                         Conny

 

 

  
 

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten